Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο  γνωστός blogολόγος ξαναχτύπησε. http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2012/01/blog-post_28.html. Δεν χωρά αμφιβολία ότι η ανάρτηση που αναφέρεται εκ του ... περισσεύματος της καρδίας στην προσπάθεια της Μητροπόλεως Πειραιώς για την διοργάνωση Ημερίδας προβληματισμού και ενημέρωσης με θέμα «Πατερική Θεολογία και μεταπατερική αίρεση», έχει σκοπό εμπρηστικό. Αυτόκλητη η ανάρτηση αναλαμβάνει αυθαίρετα να ταυτοποιήσει, να υποδείξει  a priori αντιπάλους και να προσωποποιήσει μιά απροσωπόληπτη προσπάθεια, που τουλάχιστον η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας για δικούς της λόγους απέφυγε να υποστασιοποιήσει.
Συγκεκριμένα:

1.    Κυνήγι μαγισσών γίνεται όχι όταν κάποιος αναφερθεί στην μαγεία αλλά όταν κάποιος υποδείξει τις... μάγισσες και αυτό πράττει το συγκεκριμένο ιστολόγιο και ο πονήσας ιστολόγος.

2.    Σύμφωνα με την ανάρτηση αποκλείεται η νεοφανής  μεταπατερικότητα μόνο εντός των τειχών της εν Βόλῳ Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών παρά το ότι μπορεί να υπάρχουν και αλλού θιασώτες της σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας και να συμμετέχουν στην κακοδοξία.

3.    Δεν αναφέρεται τίποτα περί της επιστημονικής επάρκειας και της εξειδίκευσης των ομιλητών (Μητρ. Ναυπάκτου Ιερόθεος, ομ. καθηγ. π. Γ. Μεταλληνός, ομ. καθηγ. π. Θ. Ζήσης, καθηγ. κ. Τσελεγγίδης, καθηγ. κ. Λ. Σιάσος, καθηγ. κ. Ι. Κουρεμπελές, κ. Ι Μαρκάς) η οποία αντιπαρέρχεται διακριτικά. Αντίστοιχα βέβαια δεν απασχολεί την ανάρτηση η θεολογική αβασιμότητα και το έλλειμα θεολογικής παιδείας των εισηγητών (ποιών;) της  μεταπατερικότητας.

4.    Επικαλείται η ανάρτηση σε άσχετα με τη μεταπατερικότητα θέματα δύο ηχηρά ονόματα της σύγχρονης θεολογικής διανόησης τον Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη Ζηζιούλα και τον ομ. Καθηγητή κ. Χρήστο Γιανναρά. Ζήτησε την γνώμη τους για την μεταπατερικότητα, την εν Βόλῳ Ακαδημία και τα στελέχη της; Ας το πράξει για να βρεθεί προ εκπλήξεων...

5.    Ο τελικός αποδέκτης, ο πιστός λαός του Θεού, δεν αποτελείται από πρόβατα που είναι υποχρεωμένα να αναμασούν άκριτα ότι τούς σερβίρεται και συγκεκριμένα ο έμετος των «ειδικών» θεολόγων, διότι είτε ευτυχώς είτε δυστυχώς και νου και κρίση και την χάρη του Θεού το εκκλησιαστικό σώμα διαθέτει. Χρειάζεται η ισχνή μειοψηφία της νομενκλατούρας της θεολογικής διανόησης, που στην πλειοψηφία έρποντας κατέλαβε ηχηρές θέσεις, κρίμασι οις οίδε Κύριος, να μην ξιπάζεται από την κατ΄ανοχήν παραχώρηση αυτή του Θεού και να επιδιώκει να Τον υποκαταστήση αυτοδιοριζόμενη οικουμενική σύνοδος. Ο «δραγουμάνος» του Θεού λαός Του αγρυπνεί και κρίνει τους πάντες.

Συμβουλεύουμε δε φιλικά τον φίλτατο blogολόγο να μην εκθέτει τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτο και την Ακαδημία του Βόλου, με τέτοιου είδους υπερασπιστική γραμμή. Είναι πολύ καλύτερο να ασχολείται περισσότερο με αντικείμενα των άμεσων ενδιαφερόντων του όπως την άγρια φύση της Μοζαμβίκης http://panagiotisandriopoulos. blogspot.com/2012/01/blog-post_26.html και τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκη http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2012/01/blogpost_17. html  , όπως πολύ εύστοχα πράττει.
 http://apotixisi.blogspot.com/2012/01/blog-post_30.html#comment-form

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου